EYVAH! DÜNYA BANKASI DEPREM BÖLGESİNE 5 YÜZ MİLYON DOLAR YARDIM YAPACAKMIŞ!

Türkiye'nin deprem bölgesine finansal yardım: Dünya Bankası 500 milyon dolar aktaracak! Bakmayın haberin ‘’ Yardım ‘’ diye aktarılışına, yardım derken hibe, alın yiyin türünden değil elbette. Hatırı sayılır döviz kuru ve faiziyle geri alınmak şartıyla milletin sırtına sarılmış yeni ve ‘’ Deprem ‘’ ambalajına sarılmış ve dolayısıyla sindirimi biraz daha kolay olsun türü bir aldatma!

Gelin satır aralarını okuyalım malum dolandırma ve aldatma haberinin…

Dünya Bankası, Türkiye'nin depremden etkilenen 18 iline yönelik istihdam yaratma ve koruma amacıyla 500 milyon dolar finansman sağladı.

Tam koca 18 il! Yani şehir başına yaklaşık 25 milyon dolar gibi bir yardımdan bahsediyoruz. Yani utanç verici bir rakam. Ama! Şehir bazında utanç verici! Ne demek mi istiyorum? Birileri ‘’ Deprem bölgesine ‘’ diyerek gideceği yeri çok önceden belirlemiş ise gayet ciddi bir rakam değil mi!?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın deprem bölgesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, depremden etkilenen illeri kapsayan "Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi"nin ikincisi Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı.

Söz konusu proje kapsamında Dünya Bankası'ndan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ'ye (TKYB) Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.

FİNANSMAN KAPSAMINDAKİ İLLER

Projeden, depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'nın aralarında olduğu 11 il ile Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli'yi kapsayan 7 komşu il yararlanacak.

Bütün bu bahsi geçen illerde mevzu edilen paraların kimlerin eline geçeceğinin şimdiden belli olduğunu ve hatta adrese teslim bir borçlanma olduğunun farkına varamamış bir toplum zaten bu tür aldatılma, kandırma ve dolandırmaları sonuna kadar hak ediyor demektir!

Projeyle istihdamın korunması ve ilave istihdam oluşturulması için bu illerde faaliyet gösteren KOBİ'lere ve büyük ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman sağlanması amaçlanıyor.

"Uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor"

Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem verdiklerini beirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya ilişkin değerlendirmede bulundu: "Başta Dünya Bankası olmak üzere uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor. Nihai hedefi kalıcı refah artışı olan ekonomi programımız çerçevesinde katma değerli yatırımın desteklenmesi, üretim ve ihracatın artırılması ve istihdamın güçlendirilmesi alanlarındaki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilmektedir."