İSRAFIN ANA ÜSSÜ DİYANET!

İSLAM, ELLERİNDE ADETA HER PİSLİĞİN ÜZERİNİ ÖRTEN BİR APARAT HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ YER OLDU DİYANET. AUİD A8 MAKAM ARACININ ŞEHİR DIŞI PROGRAMLAR İÇİN KİRALANDIĞINI SÖYLEYİP BURADAN DA MANTIK ARAAMIZI SÖYLEYEN DİYANET DİN HARİÇ HERŞEYİN ÜSSÜ HALİNE GELDİ.

Diyanet İşleri Başkanlığı envanterinde bulunan TOGG marka aracının yerine yüksek model ve fiyatlı otomobil tercih edilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Başkanlık, gündeme gelen aracın, yoğun şehir dışı programları için kiralandığını belirtti.

Kamu kurumlarında lüks makam araç tercihleri dikkat çekiyor. İhtiyaç fazlası ve lüks araç kullanımı 'israf' olarak değerlendirilirken vatandaşlar, bu harcamaların önüne geçilmesi için tepki gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam aracı olarak Audi A8 talep etmesi birçok soruyu da beraberinde getirdi.

MEVCUT ARAÇLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN YANIT

Başkanlığın envanterinde bulunan A6 ve Türkiye'nin yerli otomobili TOGG araçlarının neden kullanılmadığı gündeme gelen sorular arasında oldu.

Başkanlık, soruları yanıtlayan bir paylaşımda bulundu:

'ŞEHİR DIŞI PROGRAMLARINDA KİRALANIYOR'

"Başkanlığımız kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TOGG'a dua etti, Audi'ye bindi

Diyanet İşleri Başkanının makam aracından ‘çifte standart’ çıktı. Erbaş’ın tanıtımına katılıp dualar ettiği 1,5 milyon TL’lik TOGG yerine 15 milyon TL’lik Audi A8 istediği ortaya çıktı. Bakanların ve bürokratların seçim döneminde fotoğraf çektirdikleri ‘Türkiye’nin yerli ve milli otomobili’ni garajda bırakarak Alman arabalarına binmeye devam etmeleri dikkat çekti.