39,7257$% 0.16
45,8826€% 0.2
53,5046£% 0.1
4.295,44%0,13
7.049,00%-0,35
Saadet Partisi’nin cevval ve aksiyon lideri Sayın Mahmut Arıkan, AKP’nin, bir kez daha sahaya sürdüğü çözüm sürecini değerlendirdiği konuşmasında, her zaman olduğu gibi can yakan konulara can yakıcı vurgular ve itirazlar ile AKP iktidarına yüklendi.
Önemle ve özenle adalet vurgusu yapan Sayın Arıkan, Meclis gündemine gelmesi beklenilen “Yeni Yargı paketinde eli silah tutanlara af gündeme gelirken, düşüncesini ifade edenlerin içeride tutulması kabul edilemez” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin TBMM’de ki Saadet partisinin grup konuşmasında adeta yüreklere su serpti.
Biri diğerinden kıymetli vurguların bulunduğu konuşmada gündemin önemli başlıklarını değerlendirdi. Gençlerin sorunlarından ekonomik verilerdeki yalanlar, aldatma ve çelişkilere, yeni çözüm sürecinden Gazze’deki dram ve Çerkez Sürgünü ‘ne kadar pek çok başlığa değinen Arıkan,
“Biz, Saadet Partisi olarak umut değil, çözüm vaat ediyoruz” dedi.
Sayın Mahmut Arıkan, Türkiye ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, bugün gençlerin “ahlaklı ve inanan bir nesil” olarak görülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gençlerin iş beğenmemekle değil, iş bulamamakla suçlandığını belirten Arıkan, “Onlar bu ülkeyi değil, sizin iktidarınızı sevmiyorlar” diyerek son derece gerçekçi bir hakikate vurgu yaptı.
Sayın Mahmut Arıkan, asgari ücretin 22 bin TL olduğu bir dönemde bekâr bir bireyin yaşam maliyetinin 31 bin TL’yi bulduğuna dikkat çekti. KYK bursunun 3 bin TL olduğu bir ortamda tavuk dönerin 150 TL, bir simidin ise 15 TL olduğuna işaret etti. Sözde evlenme desteği diye açıkladıkları komik rakamlarla evlenme artık tam bir hayal oldu dedi.
Arıkan, bugün birçok gencin yurt dışında yaşama planları yaptığını, çözümü kumar, sanal bahis, coin gibi alanlarda aradığını belirtti. Ev genci sayısının 5 milyona ulaştığını ifade ederek bunun pasif bir direniş olduğuna dikkat çekmekle birlikte felaketin büyüklüğüne ayrı bir vurgu yaptı.
Sayın Mahmut Arıkan, AKP’nin kurbanlıklar ve Kurban bayramı ikramiyeleri ile Türkiye ekonomisinin gerçekliğini şu dramatik verilerle ortaya koydu.
Kurban Bayramı öncesi, 2018’deki 1.000 TL bayram ikramiyesinin 2025 yılında 4.000 TL’ye çıktığını belirten Arıkan, aynı dönemde kurban bağış bedelinin ise 850 TL’den 13.500 TL’ye yükseldiğini ifade etti. “Bayram ikramiyesi %400 arttı, kurban bedeli %1400 arttı” diyerek emeklilerin sistem dışına itildiğini vurguladı.
Şanlıurfa ve Muğla ziyaretlerinden izlenimlerini paylaşan Sayın Arıkan, çiftçilerin elektrik ve tarım girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olduğunu, borçlanarak ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti. Ziraat Bankası’na çağrıda bulunarak, faizsiz kredi ve borçların yeniden yapılandırılmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 bin dolarlık kişi başı milli gelir hedefine değinen Arıkan, “Bu rakam doğruysa her 4 kişilik ailenin evine yılda 2.5 milyon TL girmesi gerekir. Bu ülkede kaç eve bu kadar para giriyor?” diyerek bir bakıma söylenen ve açıklanan yalanların büyüklüğüne dikkat çekti.
Yeni çözüm sürecine ilişkin olarak Arıkan, bu sürecin Meclis çatısı altında yürütülmesini memnuniyetle karşıladıklarını ancak yargı paketinin sadece bir kesimi kapsamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Eli silah tutanları affederken, eli kalem tutanları içeride tutarsanız bu vicdanlarda yer bulmaz” dedi.
Kırım Tatarlarının sürgüne tabi tutulmaları dolayısıyla yürek dağlayan acıların, soykırımların, insani yıkımların yaşandığına dikkat çeken Arıkan, kardeşlerimizin yaşadığı böylesi büyük dram ve felaketlerin AKP’nin gündeminde bile olmaması ne büyük acı ve ne büyük ayıp dedi.
Gazze konusuna da değinen Arıkan, TBMM’de Gazze gündemiyle verdikleri önergenin işleme alınmaması ve AKP’nin samimiyetsiz ve ikircikli politikalarının artık tahammül sınırlarının dışına taştığını belirtti.
ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜRÜLMÜŞ CHP’YE BİR TOKAT DAHA!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.